Beeldende technieken
Op deze pagina vindt je voorbeelden van de mogelijke materialen en technieken die toegepast kunnen worden tijdens de sessies.
​
Kijk op onze instagram voor meer voorbeelden!
Nat-in-nat schilderen
Nat-in-nat schilderen is een techniek waarbij op een nat vel met opgeloste aquarelverf wordt geschilderd. De uitvloeiende kwaliteit van het medium maakt dat je uitgedaagd wordt om het resultaat los te laten. Verder maakt de techniek dat je de zachte kleuren op je in laat werken.
Nat-op-droog schilderen
De nat-op-droog techniek is een techniek die je uitdaagt om afstand te nemen en terughoudend te werken. Met opgeloste aquarelverf wordt er op een droog aquarelpapier in kruizende bewegingen telkens kleine hoeveelheden verf aangebracht. De techniek leent zich aan velen thema's en kan goed ingezet worden bij biografisch werken.
Dynamisch lijntekenen
Met dynamisch lijntekenen wordt je uitgedaagd om in beweging te komen. In een speels lijnenspel vul je het blad met kleurrijke lijnen zonder het krijtje of potlood van het papier af te halen. Vanuit de beweging ontstaat een figuratie die niet van tevoren bedacht is.
Vormtekenen
Bij het vormtekenen volg je ritmisch een vaste vorm. Fijn als je structuur en begrenzing nodig hebt en toch in beweging kan komen.
Pastelkrijt
Met pastelkrijt ligt de focus op het ervaren van kleuren en de zachte poeder voelen die je inwrijft op het papier. Er kan met pastel met velen thema's gewerkt worden.
Kleurpotlood
Met potlood heb je meer grip en houvast tijdens het tekenen. Ook zijn er verschillende soorten tekeningen die gemaakt kunnen worden. Zoals de groei van een bloem volgen, het zelf ontwerpen van een mandala of geometrisch tekenen. Elke oefening vraagt weer iets anders van je.
Speksteen
Speksteen is een zachte steen waarbij met een vijl de steen wordt geschuurd naar een vorm. Heel prettig als je graag met de handen bezig wilt zijn. Uit de speksteen kunnen mooie figuren tevoorschijn komen.
Boetseren met rivierklei
Klei is aards en het vraagt om aandacht om het goed door te kneden. Vaak start ik met een kleine meditatie oefening om de aandacht bij jezelf te brengen. Vanuit het geheel maken we een vorm met de handen. Dit kan een dier zijn, een landschap, een geometrische of platonische vorm, mensfiguur of een abstract beeld.
Collages
Collages zijn laagdrempelig, tastbaar en hebben veel mogelijkheden. Je kan zelf afbeeldingen printen, zoeken in tijdschriften, tekenen, schrijven, kleuren of schilderen met een materiaal naar keuze. De thema's in je collage zijn uniek aan jou en vertellen jouw verhaal.