top of page

Herstel in Eigen Handen: Een Holistische Reis met Praktijk Otterspoor

Welkom bij de eerste blog van het jaar van Praktijk Otterspoor. Vandaag wil ik meer uitleg geven over de slogan van de praktijk, ‘Herstel in Eigen Handen’ en hoe een holistische aanpak mensen de autonomie geeft om hun eigen reis naar herstel te creëren.


Een holistische visie op herstel

Bij Praktijk Otterspoor wordt herstel gezien als een reis dat zowel mentale, emotionele, fysieke, sociale en spirituele welzijn omvat. In de praktijk zijn we van de filosofie dat er niet een one-size-fits-all concept kan toegepast worden op herstel. Beeldende therapie biedt een op maat gemaakt traject waar geen opdracht op dezelfde manier wordt gegeven. Herstel gaat bij ons niet om heelheid of terug naar hoe je eerst was voordat je tegen ziekte of je problemen aanliep. Het gaat om het leren leven met en het hervinden van balans zodat jij weer kan functioneren in het dagelijks leven.


Zelfontdekking door middel van creativiteit

Bij Praktijk Otterspoor bestaat de visie dat een persoon een innerlijke kracht bezit om zichzelf te begeleiden naar herstel. Beeldende therapie is het middel om je bij dit proces te ondersteunen. Mensen kunnen tijdens de sessies hun unieke verhalen, kwaliteiten en bronnen van veerkracht (her)ontdekken. Tijdens dit proces hoopt Praktijk Otterspoor deelnemers te laten ontdekken dat hun herstel een diep persoonlijke inspanning en autonoom proces is.


Positieve gezondheid

Er wordt in het traject rekening gehouden dat de verschillende facetten van gezondheid enorm verweven zijn met elkaar. Als één bouwblok wegvalt, kan dit gevolgen hebben voor de rest. Daarom is het hervinden van balans zo belangrijk voor jouw welzijn en herstel. Het weggevallen bouwblok wordt opnieuw gevoed met kleur en vorm.


Als je al naar andere hulpverleners gaat maar, ook beeldende therapie wilt is dit natuurlijk mogelijk. Vanuit samenwerking en verschillende perspectieven werken we aan jouw doelen.


Conclusie

Bij Praktijk Otterspoor heeft de slogan ‘Herstel in Eigen Handen’ dus een holistische betekenis. Met het idee dat herstel een reis is dat veel verschillende aspecten omvat. Met een op maat gemaakt traject wordt er gewerkt aan jouw doelen en ga je aan het werk met je handen, maar daarnaast breng je wat je leert zelf ook in de praktijk. Herstel ligt dus ook daadwerkelijk in jouw handen!


-Praktijk Otterspoor


31 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page